Trepleie

34 års erfaring.

Hvordan tar vi vare på treverket i møblene våre for å holde det friskt og pent?

En viktig egenskap ved treelementer er deres følsomhet for atmosfæriske forhold som sollys, vind og fuktighet. Det er ikke mulig å beskytte tre 100 % slik at det ikke blir utsatt for den naturlige aldringsprosessen permanent og i mange år fremover. For at bordene skal se friske ut i lengre tid, beskytter vi dem under produksjonen ved å lakkere eller olje dem. Her er det verdt å legge til at treverket i tilbudet vårt er delt inn i:

  • Europeisk bartre - mykt - vi beskytter det med lakk i forskjellige farger (se "trefargepalett" til venstre).
  • eksotisk tre - hardt - vi beskytter det med impregnering og deretter oljing.

Europeisk bartre - myktLakkert bartre beholder sitt opprinnelige utseende lenger, i motsetning til eksotisk tre som er beskyttet med olje. Dette er fordi lakken er et slitesterkt belegg og oljen vaskes ut og suger inn i treets struktur. På grunn av strukturen til bartre utføres imidlertid ikke vedlikehold når treverket er utslitt (flisete lakk, mekanisk skade), alle utslitte brett må byttes ut. Vedlikeholdsprosessen med eksotisk tre er annerledes....

Eksotisk tre - løvtre

Selv om eksotisk tre blekner raskere enn lakkert tre, har det en tekstur som gjør at det kan vedlikeholdes og gjenopprettes til sin opprinnelige friskhet. Eksotisk tre har en naturlig tendens til å "drikke" olje, som også kan vaskes bort fra regn. Dette utsetter det ytre belegget for svidd - uttørking fra solen. For dette formål er det viktig å huske å ta vare på treverket og olje det regelmessig. På grunn av den forskjellige graden av pleie av treverket, foreslår vi to løsninger:

  • For tre som fremdeles har et friskt utseende, seks måneder etter kjøpet, rengjør du brettene (vann med oppvaskmiddel) - slik at oljen ikke blandes med smuss - og deretter oljer du de synlige overflatene. Denne prosessen bør gjentas hver 6. måned. Dette er nok til å holde treverket pent i lang tid med intense farger.
  • Det andre tilfellet er når brettene allerede har blitt grå og falmet. I dette tilfellet begynner du med å slipe overflaten med sandpapir (først med en grovere kornstørrelse, f.eks. 180, deretter med en grovere kornstørrelse, f.eks. 240 /300) til det grå belegget er fjernet; slip helst de synlige overflatene, dvs. topp- / sideflatene, for ikke å skru av bordene; å skru bordene på plass igjen krever øvelse og er tidkrevende; påfør deretter et strøk impregneringsmiddel etterfulgt av et strøk olje.

Nedenfor vises brettene i samme serie etter vedlikehold (sliping og oljing) og før vedlikehold.

  • Hvert av brettene i begynnelsen så ut som det på bildet med nummer 1. Brettene har ikke blitt vedlikeholdt og har vært utsatt for det ytre miljøet i lang tid (en periode på ca. 2 år).
  • Nummer 2 viser en planke etter at overflaten er slipt ned og sprekker er fylt (valgfritt tiltak).
  • Planke 3 viser en planke som er slipt, impregnert og oljet. Legg merke til forskjellene mellom bord 1 og 3. Det er samme bord - før og etter konservering. Den ser ut som ny. Bildene viser en viktig fordel med materialet løvtre - eksotisk tre. Det kan veldig enkelt gjenopprettes til en frisk og ny tilstand.
Pleie av eksotisk treverk
Kontakt
Administrer informasjonskapsler